Majka teroriste iz Londona: Stidim se čina svoga djeteta

Radiosarajevo.ba
Majka teroriste iz Londona: Stidim se čina svoga djeteta
/ Treći napadač s Londonskog mosta identificiran je kao Youssef Zaghba
Treći napadač s Londonskog mosta identificiran je kao Youssef Zaghba, 22-godišnjak čija je majka Italijanka, a otac Marokanac.

Novinari BBC-ja, uspjeli su pronaći njegovu majku Valeriju Kadhiju koja je u svojoj izjavi za ovu medijsku kuću kazala kako se srami onoga što je uradio njen sin.

"U ovom trenutku nemoguće je da bilo šta kažem što bi imalo smisla“, ističe Kadhija.

Kako kaže, problemi s njenim sinom počeli su 2016. godine kada je on zaustavljen na aerodromu u Bologni, pri pokušaju da otputuje u Siriju preko Turske.

"Rekao mi je da idemo u Siriju jer tamo vlada pravi islam, na šta sam mu ja odgovorila da nemam namjeru napuštati Veliku Britaniju jer se tu osjećam sigurnom“, priča majka trećeg napadača s Londonskog mosta.

Nakon incidenta koji je imao na bolonjskom aerodromu, ona ga je savjetovala da se počne ponašati u skladu s pravilima ili će završiti u zatvoru.

"Posljednji put smo razgovarali dva dana prije napada, i zvučao je sasvim normalno preko telefona“, govori ona.

Nakon što se teroristički napad dogodio, pokušala je stupiti u kontakt s njim, međutim u tome nije uspjela, da bi u utorak došla policija na njena vrata kako bi joj pretresla kuću i saopćila da je upravo njen sin treći napadač u ovom terorističkom napadu koji je potresao glavni grad Velike Britanije.

Ona ističe da ne razumije zašto je njen sin učinio to što je učinio.

"Nikako ne mogu opisati svoju bol i patnju koju je prouzrokovao čin moga djeteta“, zaključuje ona u svom razgovoru s novinarima BBC-ja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije