Oslobođeno svih 12 osoba privedenih nakon napada

Anadolija
Oslobođeno svih 12 osoba privedenih nakon napada
/ AA
Londonska policija saopćila je kasno u ponedjeljak da je oslobođeno svih 12 osoba koje su bile privedene nakon napada u tom gradu prošle sedmice.

"Svi koji su uhapšeni u nedjelju, 4. juna, u okviru istrage sada su oslobođeni bez podizanja optužnice", navela je u saopćenju londonska policija.

Policija nije saopćila zašto su oslobođeni niti zbog čega su prvobitno bili osumnjičeni, prenose britanski mediji.

Svih 12 osoba, starosti od 19 do 60 godina, privedeno je u istočnom Londonu, od kojih je desetero bilo na istoj adresi.

Britanska policija je jučer objavila identitet dvojice od trojice napadača s Londonskog mosta, a radi se o Khuramu Shazadu Buttu i Rachidu Redouaneu.

Policija je saopštila da je u toku istraga o trećem napadaču, a zamolili su da stanovnici dojave svaku informaciju koja bi im mogla pomoći.

Najmanje sedam osoba je poginulo, a 48 povrijeđeno u subotnjem terorističkom napadu koji se dogodio u centru Londona. Napad se dogodio kada su napadači kombijem udarali pješake na Londonskom mostu, a potom napustili vozilo i noževima napali ljude kod tržnice Borough, gdje je policija ubila svu trojicu napadača. Policija je napad okarakterizirala kao teroristički, a do sada je uhapšeno 12 osumnjičenih.

To je treći napad u posljednja tri mjeseca na području Velike Britanije, a drugi u Londonu. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije