London: Španac nestao nakon što se suprotstavio napadaču

Anadolija
London: Španac nestao nakon što se suprotstavio napadaču
Ministar unutrašnjih poslova Španije Juan Ignacio Zoido izjavio je da je 39-godišnji španski državljanin nestao nakon što se suprotstavio jednom od napadača u Londonu.

Zoido je istakao da je Ignacio Echeverria, uposlenik jedne banke u Londonu, posljednji put viđen u blizini tržnice Borough, gdje se odvio napad. Španski ministar navodi da se prema tvrdnjama svojih prijatelja, Echeverria suprotstavio muškarcu koji je oštrim predmetom napao ženu.

Španski ministar je zatražio od članova porodice nestalog Španca da ostanu smireni jer mnogi ranjeni u napadu još uvijek nisu identifikovani.

Špansko ministarstvo vanjskih poslova je saopćilo da je još jedan njihov državljanin ranjen u napadu, ali da nije životno ugrožen.

Napad se dogodio kasno u subotu, 3. juna, kada su napadači kombijem udarali pješake na Londonskom mostu, a potom napustili vozilo i noževima napali ljude kod tržnice Borough, gdje je policija ubila svu trojicu napadača.

Osim trojice napadača, smrtno je stradalo i sedam osoba, dok je najmanje 48 ljudi ranjeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije