Majka sa 3,16 promila alkohola u krvi legla na kćerku i ugušila je

0
Radiosarajevo.ba
Majka sa 3,16 promila alkohola u krvi legla na kćerku i ugušila je
Foto: RTS.ch / Švicarska policija / Ilustracija

Na sudu u Švicarskoj je počeo proces protiv 39-godišnje žene koja je u julu 2020. godine pod utjecajem alkohola legla u krevet na svoju petomjesečnu kćer i ugušila je.

Starija kćerka (6) je pokušala izvući mlađu sestru koja je ležala ispod onesviještene majke i plakala. Kad je uspjela, stavila ju je u kolica i otrčala kod komšinice. Dok su čekali hitnu pomoć, komšinica je dijete pokušavala oživjeti, ali nažalost bilo je uzalud. Dijete je malo kasnije preminulo u bolnici u Nyonu.

Kako piše portal “Le Matin”, 39-godišnjakinja Britanka živjela je sa svoje dvije kćerke u Pranginsu na Genevskom jezeru.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Majka iz pakla ubila nepokretnu kćerku: Ubrizgala smrtonosnu dozu ketamina

Majka iz pakla ubila nepokretnu kćerku: Ubrizgala smrtonosnu dozu ketamina

U julu 2020. navodno je svojoj šestogodišnjoj kćeri prvo spremila nešto za jelo i ostavila je pred televizorom. Zatim je legla u krevet sa svojom bebom. Međutim, majka je bila toliko pijana da nije shvatila da je legla na dijete.

Starija sestra je čula plač iz spavaće sobe i čak je uspjela izvući bebu ispod onesviještene majke. Bebu je stavila u kolica i s njom otrčala kod komšije.

"Pokušavali su oživjeti bebu dok su čekali hitnu pomoć, ali beba je nešto kasnije umrla u bolnici u Nyonu. Obdukcijom je utvrđeno da se dijete ugušilo. Očito je majka svojom težinom onemogućila djetetu da diše", piše Le Matin.

Policija je majku zatekla bez svijesti u krevetu. Kako prenosi “Le Matin”, žena je navodno imala 3,16 promila alkohola u krvi. Privremeno je uhapšena. Kad je puštena iz pritvora, samo mjesec dana nakon bebine tragične smrti, policija ju je ponovno uhapsila. Žena je ovaj put navodno upravljala automobilom s 1,93 promila alkohola u krvi i pod utjecajem droga. Policajci su u vozilu pronašli nekoliko praznih boca vina i votke, piše Fenix-magazin.de.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije