Majka iz pakla izašla iz zatvora: Tijelo mrtvog sina držala u zamrzivaču 2 godine

Radiosarajevo.ba
Majka iz pakla izašla iz zatvora: Tijelo mrtvog sina držala u zamrzivaču 2 godine
Foto: Bz-Berlin / Angelika B. (57) iz Berlina i sin Dennis (6)

Angelika B. (57) iz Berlina je u decembru prošle godine izišla iz ženskog zatvora Luckau-Duben (Dahme-Spreewald) u kojem je provela 11 godina zbog hladnokrvnog ubistva 6-godišnjeg sina.

Osuđena je na 13 godina, ali je izišla nakon 11 godina.

Ovih je dana po prvi put za njemačke medije progovorila o ubistvu i boravku u zatvoru. Rekla je kako još tuguje za sinom Dennisa kojeg je zanemarivala, nije mu davala hranu ni piće, a kad je preminuo stavila je njegovo malo tijelo u zamrzivač u stanu u Berlinu u kojem je živjela. Tijelo je tamo bilo od decembra 2001.godine do juna 2004. godine, piše njemački portal Bz-Berlin.

Prema pisanju ovog llista, a priču je prenio i Bild, kad je umro, dječak je imao samo pet kilograma i bio dug 96 centimetra.

Prema njezinom vlastitom priznanju, zadnje riječi su mu bile: “Mama, žedan sam”.

Kad je policija otvorila zamrzivač, pronašli su dječakovo tijelo, sklupčano i zgrčeno.

“Hladna majka”, kako su je prozvali tokom suđenja, sad živi na jugozapadu Berlina. Svako jutro ustaje u 3 sata, odlazi na posao u praonicu rublja. Kaže, kako se ponekad odveze do jezera Wannsee i gleda u vodu. Razmišlja o sinu kojeg je ubila zanemarujući ga do smrti.

Angelika ima još sedmero djece, postala je i baka, njemačkim medijima je rekla da i dalje ima kontakt s djecom te kako joj je terapija koju je dobila u zatvoru spasila život.

"U to vrijeme sam bila ovisnica o alkoholu i nije me bilo briga za ništa. Bila sam u dubokoj rupi. Znam da je ono što sam učinila neoprostivo. U to vrijeme nisam mogla priznati da mi je potrebna pomoć”, rekla je.

Iako je svjesna što je učinila, zanemarivanje tokom godina, izgladnjivanje i sam način na koje je 6-godišnje dijete preminuo je neshvatljiv i neoprostiv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije