Lavrov poručio Hrvatskoj: Uništavate sve što smo postigli, to je pogubno

7
Radiosarajevo.ba
Lavrov poručio Hrvatskoj: Uništavate sve što smo postigli, to je pogubno
Foto: EPA-EFE / Veliki udarac odnosima Moskve i Beograda

Na današnji dan prije 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose.

Tim povodom na Facebooku se oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

U nastavku prenosimo njihovu objavu.

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

Kod Sarajeva uhapšene tri osobe zbog nestale djevojčice Danke (2): 'Tražili 50.000 maraka'

"25. maja navršava se 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatski odnosi tokom tri desetljeća istaknuli su se pozitivnom dinamikom. Uspostavljen je konstruktivan politički dijalog koji je omogućio razmjenu mišljenja o aktualnim aspektima situacije u Europi s visokim stepenom povjerenja.

Aktivno su se razvijali trgovinski, privredni i investicijski odnosi. Uspješno su realizirani brojni zajednički projekti iz područja kulture i humanitarnosti", naveli su iz MVP Rusije, na čijem čelu je Sergej Lavrov.

Osvrću se na posljednja dešavanja za koja tvrde da su pogubna.

"Šteta je što su hrvatske vlasti posljednjih mjeseci odlučile zauzeti neprijateljski stav prema Rusiji, što je u oštroj suprotnosti s postignutom kvalitetom naših bilateralnih odnosa, uništava njihovo tkivo i nanosi im ozbiljnu štetu. Na udaru su sva pozitivna postignuća iz prošlosti.

Uvjereni smo da je takav destruktivan pristup poguban te da nema nikakvu perspektivu. Uvjereni smo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne saradnje, temeljene, između ostalog, na razumijevanju geopolitičke stvarnosti i istinskih nacionalnih interesa", dodaje se, prenosi Index

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije