Kremlj: Putin i Trump mogli bi obaviti telefonski razgovor u subotu

Fena
Kremlj: Putin i Trump mogli bi obaviti telefonski razgovor u subotu
Očekuje se da ruski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Trump obave telefonski razgovor u subotu, saopćio je Kremlj, u njihovom prvom razgovoru otkako je Trump preuzeo dužnost.

Telefonski razgovor bit će ključni prvi korak u, kako se Kremlj i Bijela kuća nadaju, otopljenju odnosa koji su bili zategnuti u vrijeme prethodne američke administracije.

Njihov razgovor također će biti pomno praćen među Trumpovim kritičarima nakon što su američke obavještajne agencije tvrdile da su ruske službe sigurnosti pokušale da utiču na američke predsjedničke izbore u Trumpovu korist.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanje ruskih novinskih agencija može li se razgovor obaviti u subotu, odgovorio: "Da".

On, međutim, nije pružio dodatne detalje.

Tokom američke predizborne kampanje Putin i Trump međusobno su hvalili lične kvalitete i izjavili su kako su optimistični u resetovanje odnosa.

Trump je potegao mogućnost razmatranja sankcija koje su uvedene Rusiji nakon što je Moskva anektirala ukrajinsku regiju Krim u 2014. i pomagala je separatističkim pobunjenicima koji se bore protiv vladinih snaga na istoku Ukrajine, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije