Trump živi sam u Bijeloj kući: Kako provodi vrijeme i šta ga je prosto oduševilo?

Radiosarajevo.ba
Trump živi sam u Bijeloj kući: Kako provodi vrijeme i šta ga je prosto oduševilo?
EPA / Donald Trump u Ovalnom uredu
Donald Trump je u predizbornoj kampanji obišao skoro svaki kutak u SAD-u, prošao je tisuće i tisuće kilometara, ali uglavnom se nigdje nije zadržavao više od dan-dva.

Objašnjenje je vrlo jednostavno - čovjek obožava spavati u svom vlastitom krevetu. Doslovce je izludio svoje pilote i ostalo osoblje koji su ga svakodnevno morali vraćati u New York.

Novi predsjednik sada je na nepoznatom području, u Bijeloj kući.  Sada se postavlja pitanje - kako se snašao?

Ako je suditi po insajderskom izvještaju New York Timesa, koji se pozabavio Trumpovom svakodnevicom u Washingtonu, a prenosi Jutarnji.hr, zaključak je kako mu uopće nije loše. Čak su se i njegovi saradnici brinuli kako će ga uspjeti zadržati izvan New Yorka, ali nakon pet dana situacija izgleda obećavajuće. Trump djeluje zadovoljno, čak i ushićeno.

"Što me najviše oduševilo? Telefoni! To su najbolji telefoni koje sam koristio u životu. Riječi samo izlaze iz mene", rekao je Trump u jednom intervjuu referirajući se na činjenicu da ga nitko ne prisluškuje ili snima njegove razgovore.

A kako izgleda jedan običan dan u 'novom životu' Donalda Trumpa? Ustaje iz kreveta nešto prije šest sati i prvo što radi jest da pali televiziju. Nakon što pogleda sve jutarnje vijesti, zaleti se na doručak u Zapadno krilo i prelista novine, a usput objavi i nešto na Twitteru. Na stolu su New York Times, New York Post i Washington Post.

Njegovi sastanci počinju oko 9 sati, puno ranije nego što je navikao i tu leži najveća promjena u njegovom životu. To je vrijeme uvijek bilo rezervirano za njegovu omiljenu preokupaciju - gledanje TV-a. Ipak, navodi New York Times, slobodno vrijeme u večernjim satima omogućuje mu puno vremena za sjedenje pred TV ekranom. Knjige ne voli čitati, tako da...

Popodneva su rezervirana za potpisivanje novih odluka u Ovalnom uredu i sastanke u Zapadnom krilu. Ipak, najviše je opčinjen Ovalnim uredom. Ponekad sjedi sam u njemu i samo gleda prostoriju i divi joj se.

Svi bivši predsjednici najviše zamjerke su imali na činjenicu da su ponekad danima bili zatvoreni unutar Bijele kuće. Najviše je zanovijetao George W. Bush kojeg su zidovi zgrade izluđivali i koji je najviše sanjao - svježi zrak.

Međutim, kad je u pitanju Trump, tu nema nikakvih problema. Njegovi suradnici tvrde da taj može danima izdržati bez da zakorači van zgrade. Godinama je živio u penthouseu na 58. spratu Trump Towera, a ured mu je bio na 26. spratu. Dakle, znali su proći dani da ne izađe iz zgrade. Jedini dodir s vanjskim svijetom je imao preko prozora s kojeg je pogled pucao na Central Park.

Vrlo brzo nakon inauguracije, Trump je ostao i bez supruge. Melania se zajedno s njihovim 10-godišnjim sinom Barronom vratila u New York i tamo će biti sve do kraja Barronove školske godine, a onda će se trajno preseliti u Washington. NY Times podrugljivo navodi da Trump neće očajavati, da će mu društvo praviti najbolji prijatelji - TV i nezaštićeni pametni telefon preko kojeg na Twitter šalje komentare na svoje 'omiljene' emisije.

"Ma nema veze, dolazit će preko vikenda. Melania će ovdje biti i ranije, već u četvrtak", kaže Trump.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije