Kraljica Elizabeta ugostila Bidena i njegovu suprugu u svom dvorcu

2
Radiosarajevo.ba
Kraljica Elizabeta ugostila Bidena i njegovu suprugu u svom dvorcu
Foto: Twitter / Biden i supruga prilikom posjete kraljici

Kraljica Elizabet II ugostila je danas u svom dvorcu američkog predsjednika Joa Bidena i njegovu suprugu Jill. Susret je uključivao počasnu stražu i čaj u monarhovoj rezidenciji Berkshire.

Ova posjeta je organizovana u okviru summita G7 u Cornwallu, gdje su čelnici najvećih svjetskih gospodarstava razgovarali o važnim pitanjima, uključujući vakcine i klimatske promjene.

Biden i njegova supruga su putovali iz Newquaya u Cornwallu do londonskog aerodroma Heathrow prije nego što su helikopterom Marine One prešli kratku udaljenost do Windsora, gdje ih je dočekala kraljica. Počasna garda formirana od kraljevske satnije Prve bojne grenadirske garde dala je Kraljevski pozdrav i zasvirala američku himnu, piše BBC.

Podsjetimo, kraljica i američki predsjednik sastali su se po prvi put u petak u Engleskoj na događaju za svjetske lidere koji su ovog vikenda prisustvovali samitu G7 u Cornwallu.

Tokom ovog susreta, Joe Biden je prekršio kraljevski protokol kada je njegova kolona stigla na prijem za večeru G7 nakon kraljice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije