Virus COVID-19 u Italiji odnio 107 života: Prvi slučajevi u Sloveniji, Mađarskoj...

Radiosarajevo.ba
Virus COVID-19 u Italiji odnio 107 života: Prvi slučajevi u Sloveniji, Mađarskoj...
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Od posljedica zaraze koronavirusom COVID-19 u Italiji je u posljednja 24 sata umrlo još 28 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 107, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a svakog dana sve je veći broj žrtva korona virusa.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je danas, na konferenciji za novinare u Rimu, posljednje informacije o zarazi koronavirusa u zemlji, potvrdivši da je danas umrlo još 28 osoba, a ukupno u zemlji je dosad zabilježeno 107 smrtnih slučajeva.

Borelli je također otkrio kako je od koronavirusa u Italiji dosad izliječeno najmanje 276 osoba. Broj zaraženih od virusa u Italiji trenutno iznosi 2.706 osoba.

Italija, koja je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom koronavirusa, danas je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije.

Brod stavljen u karantin

U međuvremenu, prema izvještaju Rainews24, više od 50 članova posade broda GNV Rhapsody, usidrenog u luci u Genovi, na sjeverozapadu Italije, stavljeno je u karantin.

Navedeno je da su odluku o stavljanju broda u karantin donijeli zdravstveni timovi luke u Genovi, a razlog je bio taj što se brod 27. februara zaustavio u jednoj luci u Tunisu, te kako je jedan putnik iz Tunisa bio pozitivan na koronavrius.

U Europi raste broj zaraženih

Nakon Italije, zemlja s najvećim brojem zaraženih koronavirusom je Njemačka u kojoj su na ovaj virus pozitivne 262 osobe. Prati je Francuska, gdje je zaraženo 257 osoba. U Španiji je danas koronavirus potvrđen kod još 30 osoba, a ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo se na 190. U Velikoj Britaniji je zaraženo 87, Švicarskoj 77, Holandiji 38, Austiji 27, Hrvatskoj i Danskoj po 10, Grčkoj devet, Češkoj osam.

Zabilježeni su također i prvi slučajevi zaraze u Poljskoj i Mađarskoj i Sloveniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije