Potvrđeno: Deseti slučaj zaraze koronavirusom COVID-19 u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Deseti slučaj zaraze koronavirusom COVID-19 u Hrvatskoj
Foto: EPA-EFE / Ispred bolnice u Zagrebu

Deset je zaraženih od koronavirusa COVID-19 u Hrvatskoj, potvrdio je u 16 sati ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš.

Deseti je zaraženi vozač kamiona iz Varaždina koji je bio u Italiji. On nije bio u kontaktu s bolesnim ljudima u Italiji, ali je preventivno bio u samoizolaciji te je ipak razvio bolest.

Beroš je dodao kako su svi oboljeli u dobrom stanju te da za sada nema kliničkih pokazatelja da će biti još novih pozitivnih.

“U tijeku je 266 testiranja. Za njih devet još nije gotovo, ali nema kliničkih pokazatelja koji bi sugerirali da će ubrzo biti novih pozitivnih”, rekao je Beroš.

Ponovio je kako su kod svih simptomi bolesti blagi. Klinička slika bolesnika je mirna i njihovi se kontakti na vrijeme detektiraju.

“U Hrvatskoj nije zabilježena eksplozija broja oboljelih i nema ugroze. Držimo situaciju pod kontrolom i tako ćemo i dalje raditi”, rekao je ministar.

Na pitanje razmatra li se da se u Hrvatskoj proglasi epidemija, Beroš je rekao da se najprije proglašava opasnost od epidemije.

“'To je administrativna mjera koja omogućuje ministru mobilizaciju radnika i olakšava mu posao. Na vrijeme smo aktivirali Stožer civilne zaštite i da ga nismo aktivirali, vjerojatno bismo ranije proglasili opasnost”', objasnio je ministar zdravstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije