Korona-zabava za 5.000 eura: Na meniju kokain, MDMA i marihuana

Radiosarajevo.ba
Korona-zabava za 5.000 eura: Na meniju kokain, MDMA i marihuana
Foto: Kurier / Ho i Kurz

Austrijska policija je u petak navečer zaprimila dojavu o "zabranjenom" rođendanskom partyju koji se odvijao u restoranu DOTS u Brunennhofu. Mjesto je inače u vlasništvu austrijskog kralja sushija i ugostitelja Martina Ho-a, bliskog prijatelja kancelara Sebastiana Kurza.

Policija je zatekla 21 osobu te dva kuhara koji su pripremali hranu za dostavu.

Na meniju su bili kokain, MDMA i marihuana. Prema pisanjima austrijskih medija, nekoliko vlasnika restorana, prethodno je zaprimilo poziv od slavljenika koji im je nudio 5.000 eura za proslavu u njihovom objektu. Slavljenik nije htio otkriti ko im je dozvolio i pod kojim uvjetima party u DOTS-u, navodi Heute.

Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni uslijed pandemije sve do 15. maja.

"Danas mi je rođendan. Iz tog razloga htio sam organizirati malu zabavu za svoje prijatelje. Planirano je deset ljudi jer znam da se od danas može okupiti taj broj. Obzirom da su svi imali nekoga sa sobom bilo mi ih je neugodno slati nazad kući", izjavio je slavljenik policiji, dodajući da upotrebljava kanabis i kokain oko četiri godine te da nikad nije prodavao narkotike", prenosi 24sata.hr. 

"Zarađujem dovoljno novca da bi ga sebi mogao priuštiti i ne moram preprodavati kokain", čuje se na videu koji je na licu mjesta snimio insider, koji je očito i obavijestio policiju.

Osim kazni za posjedovanje droge, prisutnima su ispisane još 22 za kršenje pravila koje se odnose na prevenciju od COVIDA-19. To uključuje otvaranje restorana te socijalnu distancu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije