Konačno: Počinje evakuacija bh. građana iz Pojasa Gaze

2
Radiosarajevo.ba
Konačno: Počinje evakuacija bh. građana iz Pojasa Gaze
Foto: EPA - EFE / Granični prijelaz Rafah

Evakuacija svih građana iz Pojasa Gaze, koji se nalaze na listi Ambasade Bosne i Hercegovine u Egiptu, počinje danas, 15. novembra. 

Informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Sabit Subašić, ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu, nadležan za teritorij Pojasa Gaze. 

"Upravo idem u Pojas Gaze s autobusima. Zasad smo uspjeli prihvatiti 42 osobe, a nastojimo još dvije", rekao je Subašić za naš portal. 

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Oglasio se i na društvenim mrežama. Napisao je: "Zora sviće. Čista. Pustinjska. Put nas vodi prema Gazi. Tamo nas nestrpljivo čekaju, znam. Pomoći ćemo ljudima da se izbave iz užasa. Sretan sam što imam tu priliku, ali i tužan, jer se ovi ljudi moraju spašavati bježeći sa svog ognjišta. Odlaze sa snovima o Palestini koje više nema."

Nakon što su evakuacije iz Pojasa Gaze počele prije nekoliko dana, čekalo se da i naši građani, te njihove porodice koje nemaju nužno bh. državljanstvo, napuste ovaj teritorij. 

Ove 42 osobe, potencijalno još dvije, trebale bi biti u Bosni i Hercegovini uskoro. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije