Kobna partija pokera: Sve do smrti držali su se za ruke, troje umrlo

Radiosarajevo.ba
Kobna partija pokera: Sve do smrti držali su se za ruke, troje umrlo
Pixabay / Ilustracija

Grupa američkih penzionera, zarazila se od COVID-19 tokom partije pokera. Od njih osmero zaraženih, troje je umrlo.

U roku od nekoliko sedmica, svih osmero prijatelja na Floridi se razboljelo, troje je podleglo infekciji, a sin jedne od žrtava COVID-19  kaže da je majku stalno upozoravao da vodi računa šta radi, prenosi DailyMail.

Ta grupu Njujorčana koja se preselila na Floridu po odlasku u penziju, čvrsto je povezao poker, i baš ta posljednja partija koštala je života Marcy Friedman (94) i bračni par Beverly Glass (84) i Fred Sands (86).

Kako kažu preživjeli, jedan od učesnika partije pokera kašljao je tokom igre, prenose američki mediji.

"To je tragedija", rekla je Harriet Molko, koja je vjerovala da će umrijeti tokom devet dana u bolnici.

Molko, čiji je suprug Ronald također bio u bolinci, kaže da je sve to noćna mora koju želi da zaboravi, jer su svi bili više od prijatelja, bili su kao porodica, putovali su zajedno i obilazili kazina po Floridi.

Andrew Friedman, koji živi u Bruklinu ističe da je majku upozoravao da mora da vodi računa o socijalnoj distanci, da prekine sa partijama pokera dok sve ne prođe, ali ga nije poslušala.

Bračni par Glass i Sands su prvo bili u odvojenim sobama, ali su ih kasnije stavili u zajedničku i, kako sestre kažu, sve vrijeme su se do smrti držali za ruke

Danas na Floridi ima 22.000 zaraženih i 590 mrtvih.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije