Ko želi posao? Kompanija koja je napravila potonuli Titan tražila novog pilota podmornice

1
Radiosarajevo.ba
Ko želi posao? Kompanija koja je napravila potonuli Titan tražila novog pilota podmornice
Foto: Ocean Gate / Podmornica Titan

Na jednom TikTok računu otkriveno je da je OceanGate imao 'hitni' oglas za posao pilota podmornice prije nesreće u kojoj je poginulo pet ljudi, dok su društveni mediji i dalje opsjednuti ovom tragedijom.

U četvrtak 22. juna, potvrđeno je da je pet mrtvih u tragediji, a među njima su izvršni direktor OceanGatea, Stockton Rush, 61, francuski istraživač Paul Henry Nargeolet, britanski milijarder istraživač Hamish Harding, 58, i pakistanac Shahzada Dawood, 48 i njegov sin Suleman Dawood, 19.

Kompanija je prošle sedmice objavila oglas za posao na svojoj web stranici i aplikaciji za umrežavanje Indeed, tražeći pomoćnog pilota. U međuvremenu je od petka ujutro, 23. juna, uklonjen s njihove stranice Indeed.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Tražili su 'predanog i kompetentnog pojedinca s kombinacijom snažnih mehaničkih i međuljudskih vještina koji može raditi na osjetljivoj pomorskoj opremi, obavljati redovito održavanje i upravljati složenim sustavima za podršku operacijama ronjenja.'

Višestruki TikTok računi otkrili su objavu i naveli da se neki rugaju kompaniji, navodi The Messenger. OceanGate je podnio mnogo kritika na društvenim mrežama otkako je prijavljen nestanak Titana, piše Daily Mail.

Neki su čak mislili da već pokušavaju zamijeniti Rusha ili druge zaposlenike OceanGatea nakon njihove smrti, iako je to vjerojatno objavljeno prije ovog sedmice.

Foto: TikTok

"Nemojte raditi do smrti za bilo koju kompaniju, zamijenit će vas prije nego što se zakopate u zemlju", napisao je jedan korisnik.

"Ovo doslovno dokazuje ono što svi govore o kompanijama koje popunjavaju vaše radno mjesto čim umrete", napisao je drugi, čiji je video u međuvremenu uklonjen.

Glasnogovornik OceanGatea, koji je na neodređeno vrijeme obustavio rad u uredu, rekao je da kompanija ne 'pruža dodatne informacije' osim njihove trenutne reakcije na smrtne slučajeve potvrđene u četvrtak.

Putnici su život izgubili u trenutku kada je podmornica pretrpjela 'katastrofalnu imploziju' samo 1600 stopa od pramca uništenog prekooceanskog broda, objavila je  američka obalna straža. Daljinski upravljana podmornica kanadskog broda pronašla je krhotine na dnu oceana.

Adele prekinula nastup i pitala publiku: "Koliko bi vas htjelo otići vidjeti olupinu Titanica?"

Adele prekinula nastup i pitala publiku: "Koliko bi vas htjelo otići vidjeti olupinu Titanica?"

No službenici za potragu i spašavanje kažu da su muškarci vjerojatno preminuli u nedjelju 28. juna, - prije nego što su vojni zrakoplovi pomoću sonarnih plutača detektirali nešto za što su mislili da bi moglo biti SOS 'lupanje' zvukova u vodi.

Američka mornarica je rekla da su čuli zvuk koji je bio u skladu s implozijom kada je komunikacija izgubljena oko dva sata nakon što su zaronili. Mornarica je proslijedila tu informaciju Obalnoj straži, rekao je insajder.

Prema sudskim dokumentima, bivši zaposlenik kompanije OceanGate ranije je iznio zabrinutost za sigurnost podmornice Titan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije