Ko su dvije žene koje su uhapšene sa Andrewom Tateom i za šta ih sumnjiče

0
Radiosarajevo.ba
Ko su dvije žene koje su uhapšene sa Andrewom Tateom i za šta ih sumnjiče
Foto: Daily Mail / Luana, Andrew i Georgiana

Dvije žene, u medijima nazvane 'Tateovi anđeli', uhapšene su s Andrewom Tateom u sklopu istrage o trgovini ljudima i silovanju - jedna od njih je bivša pomoćnica inspektora u rumunskoj policiji, dok je druga njegova djevojka.

Luana Radu (32) je prethodno radila u policijskoj stanici u centru Bukurešta, ali je dala otkaz prije osam godina kako bi nastavila karijeru radeći u "video chat sobama", koje privlače muškarce iz cijelog svijeta i postale su unosna industrija u Rumuniji.

Zanosnu manekenku Georgianu Naghel (28), koja je također američka državljanka, opisuju kao poslovnu ženu i influencericu za koju se vjeruje da je u vezi s Tateom gotovo godinu dana.

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Parlamentarna skupština Vijeća Europe podržala prijem Kosova, evo kako je glasala BiH

Uhapšen kontroverzni influencer Andrew Tate: Osumnjičen za trgovinu ljudima

Uhapšen kontroverzni influencer Andrew Tate: Osumnjičen za trgovinu ljudima

Obje su žene optužene da su pomogle 'prisiliti' i 'kontrolirati' najmanje šest žena da kreiraju pornografski sadržaj na društvenim mrežama te pomogle da ih drže u kućnom pritvoru 'poput zatvorenica'.

Tate (36), njegov brat Tristan (34) i dvije žene suočeni su s optužbama za trgovinu ljudima, silovanje i stvaranje grupe organiziranog kriminala.

Naghel je rođena u Bukureštu i odrasla je u okrugu Tuhari, a vjeruje se da je upoznala Tatea preko prijatelja ubrzo nakon što se preselio u zemlju prije pet godina. Nakon što su u početku imali "saradnju u poslovnim interesima", naposljetku su uspostavili romantičnu vezu.

Dok je radila u sobama za video chat, Radu, koja također koristi ime Ellie Dely na društvenim mrežama, upoznala je Tatea i na kraju postala njegova administrativna pomoćnica, pomažući mu u upravljanju njegovim internetskim poslovnim carstvom koje se procjenjuje na 100 miliona funti.

Dvije su žene uhapšene u četvrtak navečer u Tateovoj vili u stilu skladišta, vrijednoj 1.3 milion maraka, gdje, prema izvorima, provode većinu vremena na zabavama i nadzirući njegove poslovne interese.

One dijele istu ćeliju u oronulom policijskom pritvoru u Bukureštu gdje u pritvoru čekaju daljnju istragu. Tate i Tristian također dijele ćeliju u istoj ustanovi.

I Radu i Naghel redovno su objavljivale glamurozne fotografije u dizajnerskoj odjeći često na egzotičnim lokacijama.

Policijski izvor rekao je za MailOnline: 'Ove dvije žene su Tateove 'povjerljive poručnice' i njegovi anđeli. One su važan dio zločina koji su se dogodili jer su se pobrinule da žene koje su držane protiv svoje volje rade kako im je rečeno. Braća Tate imala su financijsku korist od ovih zločina, kao i ove dvije žene. Žive fantastičan život koji nije u skladu s njihovom financijskom situacijom."

Radu je diplomirala na rumunskoj policijskoj akademiji, ali se vjeruje da je radila kao policijka samo oko četiri godine prije nego što je otišla kako bi zaradila više novca.

Prema rumunskim zakonima, bila je obavezna podnijeti godišnji izvještaj o imovini kako bi dokazala svoju financijsku situaciju. Njena posljednja prijava, prije nego što je napustila policiju 2014, pokazala je da je imala manje od 900 maraka na svom imenu. Izvor je dodao: "Iz objava na društvenim mrežama vidimo njene slike na egzotičnim mjestima u odjeći luksuznih marki. Policijska istraga utvrdit će kako je odjednom došla do tog novca.'

Naghel je na društvenim mrežama objavila nekoliko zajedničkih slika nje i Tatea, a on je prošle godine objavio jednu od njih u privatnom avionu s natpisom: "Letim u svom avionu s jedinom ženom kojoj vjerujem. Čarobne moći."

Andrew Tate i njegov brat Tristan uhapšeni su sklopu velike istrage o traffickingu, a locirani su navodno zbog Tateove svađe s Gretom Thunberg. Ona mu je na jedno razmetaje na Twitteru odgovorila s "get a life", nakon njegove poruke da 33 automobila ima stvaraju "goleme emisije (ugljičnog dioksida)". Tate je morao uzvratiti, a na videu na kojem docira Greti i puši cigaru, na stolu je pizza iz dostave. Kad je nekome izvan kadra vikao da mu donese pizzu, Tate je posebno naglasio da ne želi kutiju od recikliranog kartona.

S obzirom na to da je uhapšen praktički nekoliko sati nakon objave, internetom se proširila informacija da je policija Tatea uspjela locirati po kutiji pizze. Glasnogovornici rumunske policije kažu da nije bilo baš tako i da su Andrew i Tristan Tate uhapšeni na temelju ozbiljne i duge istrage. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije