Kontroverznom 'influenseru' Andrewu Tateu ugašeni profili na Facebooku i Instagramu

0
Radiosarajevo.ba
Kontroverznom 'influenseru' Andrewu Tateu ugašeni profili na Facebooku i Instagramu
Foto: Screenhsot / Andrew Tate

Kontroverznom američkom influenseru rumunskog prijekla Andrewu Tateu, zabranjen je pristup društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Tate je uklonjen s obje platforme jer je kršio Metinu politiku o opasnim organizacijama i pojedincima, potvrdili su za CBS News. Bivši profesionalni kickbokser imao je 4.7 miliona pratitelja na Instagramu prije zabrane.

Influenser je o zabrani razgovarao na Twitchu s popularnim streamerom Adinom Rossom, kojem je rekao da ne zna tačno zašto mu je zabranjen pristup platformama i da vjeruje u "propisan postupak"

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

"Ne ljutim se na njih ni u kojem pogledu. To nije veliki gubitak za mene, nije nešto što koristim prečesto. Ali razumijem njihovu poziciju", rekao je Tate, koji se prvi put proslavio kao takmičar u britanskom Big Brotheru 2016. godine. Iz showa je bio izbačen zbog videa na kojem se činilo kako napada ženu. Rekao je da je video montiran i da je "potpuna laž koja me pokušava učiniti lošim".

Doktori zabrinuti zbog novog TikTok trenda: "Ako vam se nosna šupljina začepi - možete se ugušiti"

Doktori zabrinuti zbog novog TikTok trenda: "Ako vam se nosna šupljina začepi - možete se ugušiti"

Od tada je diljem svijeta postao poznat po izražavanju mizoginih stavova i kritiziranju žena na različitim platformama. Bio je suspendovan s Twittera 2017. godine jer je rekao da žene "snose odgovornost" za seksualno zlostavljanje, što je za svaku osudu.

Također je žene nazvao "intrinzično lijenima" i čak je objašnjavao kako muškarac treba imati "autoritet" nad ženom s kojom izlazi.

Iako je račun povezan s Tateom na TikToku trajno zabranjen, ova firma kaže da nastavlja pojačavati mjere nad videozapisima u kojima Tate izražava ideologije mržnje, a preneseni su s različitih profila. Videozapisi s hashtagom #andrewtate imaju više od 13 milijardi pregleda na TikToku. 

"Mizoginija je ideologija puna mržnje koja se ne toleriše na TikToku. Naša istraga o ovom sadržaju je u toku, dok nastavljamo uklanjati profile i videozapise koji krše pravila te provodimo mjere za jačanje provedbe toga, uključujući naše modele detekcije protiv ove vrste sadržaja", rekao je glasnogovornik TikToka za CBS News u izjavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije