Kineski turisti povrijeđeni u protestima u Francuskoj

0
Hina
Kineski turisti povrijeđeni u protestima u Francuskoj
FOTO: AA / Neredi na ulicama Francuske / Ilustracija

Kineska ambasada u Marseilleu požalila se Francuskoj nakon što su autobusu koji je prevozio kinesku turističku skupinu u južnom gradu razbijeni prozori, što je izazvalo manje povrede, naveo je kineski ambasadorski ured u saopćenju.

Ambasada u službenoj pritužbi poziva Francusku da zaštiti kineske građane i njihove imovine, saopćeno je.

Autobus su napali demonstranti u četvrtak, prema državnoj televiziji CCTV, za vrijeme nasilja koje je proteklih dana pogodilo francuske gradove nakon što je policija ustrijelila tinejdžera sjevernoafričkog porijekla. Kineski turisti su u međuvremenu napustili Francusku, navedeno je u saopćenju ambasadorskog ureda.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Kineski državljani u Francuskoj ili oni koji idu u Francusku trebali bi "pojačati prevenciju" i biti "svjesniji i oprezniji" s obzirom na nerede koji su proteklih dana zahvatili zemlju, dodaje se u saopćenju ureda ambasade.

Čini se da su neredi širom Francuske bili manje intenzivni u subotu, jer su deseci hiljada policajaca raspoređeni u gradovima širom zemlje nakon sahrane tinejdžera, iako je bilo napetosti u središtu Pariza i sporadičnih sukoba u Nici, Strasbourgu i Marseilleu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije