Kina traži od stanovnika da nabave zalihe hrane kao dio COVID mjera

2
Fena
Kina traži od stanovnika da nabave zalihe hrane kao dio COVID mjera
Foto: Fena / Ilustracija

Kineska vlada zatražila je od građana da nabave zalihe neophodnih dnevnih potrepština kako bi osigurali dovoljno hrane dok vlasti propisuju sve oštrije mjere na suzbijanju posljednje epidemije COVID-a.

U obavještenju postavljenom na websiteu ministarstva trgovine u ponedjeljak navečer traži se od porodica da stvore zalihe namirnica neophodnih u svakodnevnom životu i u vanrednim situacijama”.

U direktivi se ne pominju nestašice hrane niti da li su preporuke motivirane strahovima da bi mjere protiv COVID-a mogle prekinuti lance snabdijevanja ili ostaviti blokirane građane u potrebi za hranom.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Kina, koja je držala svoje brojke zaraženih relativno niskim kroz strategiju nultog COVID-a ili zatvaranja granica, ciljanih lockdowna i dugih karantinskih perioda, sve više, međutim, usvaja oštre mjere u suzbijanju posljednje epidemije, posebno uoči Zimskih Olimpijskih igara u Pekingu koje počinju 4. februara.

U obavijesti ministarstva trgovine poručuje se vlastima da poduzmu mjere na organiziranju poljoprivredne proizvodnje, održavanju neometanih lanaca snabdijevanja i osiguranju da regionalne rezerve hrane budu dovoljne i održavanju stabilnih cijena, prenosi AFP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije