COVID bilten u BiH: Više novozaraženih i preminulih nego jučer

1
Radiosarajevo.ba
COVID bilten u BiH: Više novozaraženih i preminulih nego jučer
Foto: Opća bolnica / Opća bolnica Sarajevo

Tokom posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su prijavljena 302 (jučer 289) novozaražena slučaja koronavirusom. Testirano je ukupno 1.357 uzoraka. Preminula je 41 osoba (jučer 27).

Od tog broja, u Federaciji BiH testirana su čak 924 uzorka a 249 osoba bilo je pozitivno na koronavirus. U RS-u je još 50 osoba pozitivno na koronavirus.

U FBiH su preminule 24, a u RS-u 16 osoba. U Brčkom distriktu su registrirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba.

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Dr. Edhem Čustović: 'Ovo je Mia Stanić, istraživačica iz Bosne koja je otkrila popravku ljudske DNK'

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 924 uzorka, od čega je 249 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Kantonu 10.

Do sada je testirano ukupno 917 085 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 162 949 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminule su 24 osobe i to iz Hercegovačko-neretvanskog, Srednjobosanskog, Bosansko-podrinjskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok je deset smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6 451.

RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 199 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 50 osoba.

Radi se o 31 muškarcu i 19 žena, od kojih je 13 mlađe, 18 srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Zvornika, 11 iz Bijeljine, devet iz Banja Luke, četiri iz Šekovića, po tri iz Кotor Varoša i Milića, po dvije iz Bratunca i Laktaša i po jedna iz Modriče, Osmaka, Prnjavora i Ribnika.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su po tri osobe iz Bijeljine i Prijedora i po jedna iz Srpca, Šamca, Dervente, Broda, Bileće, Nevesinja, Laktaša, Bratunca, Prnjavora i Banja Luke.

Do sada je u RS potvrđeno 83.009 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 4.761* osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U RS, testirano je ukupno 341.139 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 623, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 204, a u ostalim bolnicama 419. Na respiratoru su 52 osobe (24 u Univerzitetskom kliničkom centru RS, 28 u ostalim bolnicama).

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.831 osoba.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu BiH su u posljednja 24 sata registrovana tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 170 laboratorijskih uzoraka. Preminula je jedna osoba usljed zaraze koronavirusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije