Kina pojačala zabrane u Hubeiju: Objavljeni i strašni snimci iz liftova

Radiosarajevo.ba
Kina pojačala zabrane u Hubeiju: Objavljeni i strašni snimci iz liftova
PrtScr / Užas...

Zaraženih: 69.270
Umrlih: 1.670
Oporavljenih: 9.871

Kina je odlučila pooštriti ograničenja za kretanje civila u provinciji Hubei, čiji je glavni grad Wuhan, centar epidemije novog soja koronavirusa COVID-19.

Šezdeset miliona ljudi, koliko ih živi u provinciji, ne smije izaći iz doma osim ako nije u pitanju hitni slučaj. Upotreba privatnih automobila u potpunosti je zabranjena.  

Podsjetimo, smrtonosni virus COVID-19 je neobični, novi soj koronavirusa, koji uzrokuje akutnu respiratornu bolest. Skraćenica znači sljedeće: CO znači "korona", VI "virus", a D "desease", što na engleskom jeziku znači bolest. Broj 19 označava godinu pojavljivanja virusa (2019.)

Ljudi u Wuhanu moraju ostati doma, a svaka tri dana, jedna osoba može izaći iz kuće kako bi kupili hranu i neophodne stvari. U zgradama i kompleksima, samo će jedan ulaz biti otvoren, a na njemu će biti naoružani čuvari kako bi se osiguralo da niko ne smije ući ni izaći. 

Sve radnje će biti zatvorene, osim apoteke, hoteli i supermarketi.

Istovremeno je Peking odlučio da će svi, koji ulaze u grad, morati provesti 14 dana u karantinu ili će biti uhapšeni. Kineska centralna banka počela je dezinficirati i novčanice, kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19. 

Dodajmo i da su se na društvenim mrežama pojavili uznemirujući snimci osoba koje navodno namjerno šire zarazuReuters je javio da stariji čovjek (treći snimak) navodno nije obolio, već je to radio samo iz šale........

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije