Kapiten Armenije odustao od transfera i uzeo pušku da brani domovinu

3
Radiosarajevo.ba
Kapiten Armenije odustao od transfera i uzeo pušku da brani domovinu
Foto: EPA-EFE / Varazdat Haroyan

Kapiten Armenije Varazdat Haroyan trebao je da pređe u Grčku, gdje će nastaviti svoju klubsku karijeru, ali kako javljaju strani mediji on je odustao od transfera zato što je otišao u rat da kako kaže brani svoju domovinu i svoju porodicu.

Haroyan, 28-godišnjak, mobiliziran je kao i većina Armenskih građana mlađih od 40 godina i već je na ratištu, tako je kazao njegov agent vlasniku grčkog kluba Larissa.

Kiprani su pristali na sve Haroyanove uvjete, pred njim je bio sjajan ugovor i 2-3 godine mirnog života, idila na Mediteranu. 

'Nadam se da ćemo surađivati u budućnosti, ali moram vas obavijestiti kako Haroyan neće doći na potpis ugovora. On ne zna kada će opet igrati nogomet. Armenija je sada u ratu, odazvao se pozivu na obranu domovine. Uzeo je pušku i ide u rat za Armeniju, ide braniti svoju porodicu i svoj narod', napisao je njegov menadžer.

Riječ je o sukobu Armenije s Azerbejdžanom oko sporne regije Nagorno-Karabah.

Haroyan ne može misliti ni na nogomet, ni na novac, ni na transfere. Nakon 52 utakmice za reprezentaciju koju je predvodio kao kapetan sada boje svoje Armenije brani na frontu, u ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije