Lančani sudar čak oko 200 vozila, dvoje poginulo, desetine povrijeđeno

Radiosarajevo.ba
Lančani sudar čak oko 200 vozila, dvoje poginulo, desetine povrijeđeno
Foto: Radio Canada / Lančani sudar

Dvije osobe su poginule,  a oko 70 je povrijeđeno u lančanom sudaru oko 200 vozila na prometnoj magistrali u predgrađu kanadskog grada Montreala, javljaju kanadski mediji.

Dvije osobe koje su poginule su bile zarobljene u svojim automobilima satima nakon nesreće, koja se dogodila u srijedu u 12.30 sati u mjestu La Prairie, Quebec.

Prema informacijama, povrijeđeno je oko 70 osoba, od kojih neke kritično, piše The Guardian.

Snimke nesreće pokazale su da su među vozilima koja su učestvovala u sudaru bili školski minibus, cisterna sa zapaljivim materijalom i drugi. Srećom, nije došlo do požara.

"Skoro sve s četiri točka bilo je uključeno u sudar", rekla je narednica Marie-Michelle Moore.

Neka vozila su bila jedna na drugom, a neka su razbijena do neprepoznatljivosti. Oko 75 vozila su morali izvlačiti, dok ih je oko 50 prošlo s manjom štetom.

Quebecsov ministar prometa, François Bonnardel, rekao je na konferenciji za novinare da je lančani sudar vjerovatno bio uzrokovan snijegom na autocesti 15, koja je prije nesreće dva puta čišćena u sat vremena.

"Ljudi su vozili, bilo je jakih vjetrova ... i odjednom ništa nisi mogao vidjeti. A onda je počelo 'gomilanje'", kazao  je Bonnardel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije