Kako je najmlađa Nobelovka "postidjela" Justina Trudeaua i njegovu suprugu

Radiosarajevo.ba
Kako je najmlađa Nobelovka "postidjela" Justina Trudeaua i njegovu suprugu
/ Facebook
Jedna od najupečatljivijih ličnost na aktuelnoj svjetskoj političkoj sceni je mladi kanadski premijer Justin Trudeau, koji je slomio brojna ženska srca.

Kakvom harizmom zrači Trudeau pokazala je Malala Jusufzai, najmlađa dobitnica Nobelove nagrade. Ona je dobila počasno državljanstvo Kanade, a govor koji je na svečanosti održala 19-godišnja Pakistanka oduševilo je sve prisutne u kanadskom parlamentu.

Malala je govorila o važnosti edukacije žena, izbegličkoj krizi, a naročito je pohvalila kanadskog premijera Justina Trudeaua.

"Sretna sam što sam ga upoznala. Zadivljena sam njegovim odnosom prema izbeglicama, njegovoj posvećenosti da uspostavi polnu uravnoteženost u svom kabinetu, ulozi koju daje ženama i djevojkama u okviru strategije razvoja Kanade", rekla je dobitnica Nobelove nagrade za mir.

Dodala je da ljudi o Trudeauu uvijek govore kao o mladom političaru.

"On je drugi najmlađi kanadski premijer u historiji. Ali, još mnogo toga… Prakticira jogu, ima tetovažu… Kada sam dolazila, svi su mi govorili da mu stisnem ruku, javim kako izgleda u stvarnosti", pričala je Malala Jusufzai toliko ushićeno da su se premijer Trudeau i njegova supruga Sophie Grégoire zacrvenjeli od silnih hvalospjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije