Niko ne može odoljeti šarmu Justina Trudeaua

Radiosarajevo.ba
Niko ne može odoljeti šarmu Justina Trudeaua
Njega ne treba posebno predstavljati, no, za sve koji ne prate mnogo politiku - On je Justin Trudeau, kanadski premijer.

Justin Pierre James Trudeau (rođen 25. decembra 1971., Ottawa, Ontario, Kanada) kanadski je političar, 23. predsjednik Vlade Kanade i predsjednik Liberalne stranke. Najstariji je sin 15. predsjednika Vlade Kanade, Pierrea Trudeaua i njegove bivše žene Margaret Trudeau.

Nakon diplomiranja na Univerzitetu British Columbia 1998. godine, jedno je vrijeme radio kao učitelj u Vancouveru. Proveo je godinu u inžinjerskom programu na Montrealovom École Polytechnique fakultetu, a potom je započeo magistarski studij okolišne geografije na Univerzitetu McGill, no odustao je nakon godinu.

Tokom 2007. godine je čak glumio u miniseriji The Great War.

Osam godina nakon smrti oca, ušao je u politiku, a u aprilu 2013. godine je postao vođa Liberalne partije. Trudeaua i ostatak Kabineta imenovao je generalni guverner David Johnston četvrtog novembra 2015. godine. Trudeau je rekao kako će mu prvi politički prioritet biti smanjenje poreza za Kanađane sa srednjim prihodom i povećanje poreza za najimućnije. Trudeau je rekao kako želi formirati stranku koja je "potpuno za izbor" i da potencijalni kandidati Liberalne stranke u izborima 2015. godine koji se protive pobačaju neće biti odobreni za nominaciju ako neće pristati glasati "za izbor".

Trudeau se smatra feministom. Rekao je da je Liberalna stranka "jednoznačna u svojoj odbrani ženskih prava" i da je ona "stranka Povelje".

Iako su ga protivnici nazivali neiskusnim “ljepotanom” koji “nije spreman” upravljati vladom, Justin Trudeau uspio je uvjeriti građane Kanade kako je upravo on pravi izbor za mjesto premijera.

Trudeau je danas u sretnom braku i ima troje djece, ali i dalje izaziva euforiju među ženama diljem zemlje – a i šire.

Zaista, niko ne može odoljeti njegovom šarmu, pa čak ni porodica Trump. Pogledajte ovaj video i uživajte.

 I, na kraju, ova fotografija: 

justin_trudeau_twitter.JPG - Niko ne može odoljeti šarmu Justina Trudeaua

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije