Kako je izjava o muslimanima "nestala" sa stranice Donalda Trumpa

Radiosarajevo.ba
Kako je izjava o muslimanima "nestala" sa stranice Donalda Trumpa
EPA / Donald Trump
Poruka Donalda Trumpa kako treba „potpuno zabraniti ulazak muslimanima u SAD“ nestala je s njegove web-stranice.

Donald J. Trump poziva na totalnu i kompletnu zabranu ulaska muslimanima u SAD sve dok naši predstavnici ne doznaju šta se događa“, pisalo je na njegovoj stranici od 7. decembra 2015, nakon napada u Parizu.

Ova rečenica napravila je haos u SAD-u i Trump je optužen za rasizam i ksenofobiju. No, kako je kampanja odmicala, Trump je sve više smanjivao retoriku o muslimanima i najčešće je govorio samo o problemu „sirijskih izbjeglica“.

Na njegovoj stranici, umjesto ove poruke, od izborne noći stoji poziv građanima da „doniraju za njegovu kampanju“. Iz Trumpovog štaba zasad nisu imali komentar.

Ovo nije prvi put da pojedini sadržaji „nestaju“. Recimo, nedavno je nestala i stranica s biografijom njegove supruge Melanije Trump, nakon što su se pojavile spekulacije da ona nikad nije završila fakultet. Umjesto te stranice, stoji informacija o Trumpovom golf terenu.

Donald Trump je 8. novembra izabran za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Iako je Hillary Clinton osvojila više glasova američkih birača, zbog neobičnog sistema u kojem Amerikanci glasaju za Elektorski kolegij, a ne direktno za predsjednika, Trump je pobijedio jer je u konačnici osvojio više „elektorskih glasova“.

Sve o sistemu američkih izbora možete čitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije