Još jedna zemlja reducira međunarodne letove: Strožije mjere za Bajram

0
Fena
Još jedna zemlja reducira međunarodne letove: Strožije mjere za Bajram
Foto: EPA-EFE / Pakistan, ilustracija

Pakistan će smanjiti broj međunarodnih letova u i iz svojih zračnih luka za 80 posto kako bi pomogao suzbiti rastuće slučajeve COVID-19, objavila je vlada u Islamabadu.

Ograničenja će stupiti na snagu 5. i trajat će do 20. maja, saopćila je pakistanska uprava za civilno zrakoplovstvo, iako nije precizirano na koje će letove ili odredišta ta mjera odnositi.

Situacija će biti preispitana 18. maja, najavila je vlada u izjavi koju je podržalo Operativno središte Nacionalnog zapovjedništva (NCOC), koje nadgleda odgovor Pakistana na pandemiju.

Kako prenosi Reuters, ograničenja će se primjenjivati na zakupljene i privatne letove, kao i na redovite letove.

Svi međunarodni putnici po dolasku u pakistanske zračne luke na preostalim linijama trebali bi biti podvrgnuti brzom testiranju antigena (RAT), a također će morati pokazati RT-PCR test proveden u roku od 72 sata prije ukrcavanja na let za Pakistan.

Pakistan je posljednjih dana zabilježio rekordne brojke smrtnih slučajeva od koronavirusa, a za predstojeći praznik Bajram planiraju se stroža ograničenja kretanja i okupljanja u javnosti, iako razina zaraza još nije dosegla onu u susjednoj Indiji.

Dužnosnici su zabrinuti da bi zdravstveni sustav zemlje, koji je već pod naporom, mogao doseći prijelomnu tačku ako se počnu širiti zaraznije inačice virusa, kao što se dogodilo u Indiji.

Pakistan je prijavio 4.696 novih slučajeva COVID-19 u protekla 24 sata i 146 smrtnih slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije