Još jedna besana noć u Gazi: Objavljeni potresni snimci i broj ubijenih u napadima

0
Anadolija
Još jedna besana noć u Gazi: Objavljeni potresni snimci i broj ubijenih u napadima
Foto: AA / Gaza, 30. oktobar 2023.

Najmanje 14 osoba je ubijeno u ponedjeljak u izraelskim zračnim napadima na dvije kuće u Pojasu Gaze, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u opkoljenoj palestinskoj enklavi.

U napadu je pogođena kuća u gradu Zawaida, sjeveroistočno od centralnog grada Deir al-Balaha, pri čemu je ubijeno 11 ljudi, a nekoliko je ranjeno, navodi se.

Još tri osobe su ubijene u drugom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Jabalia u sjevernoj Gazi, dodalo je ministarstvo. Palestinci na društvenim mrežama navode kako je još jedna besana noć iza njih, te da već drugu noć niko nije spavao.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Times of Gaza je objavila izuzetno uznemirujući snimak povrijeđene djece, kako navode sinoć. Video možete pogledati OVDJE.

Sukob u Gazi je počeo 7. oktobra kada je Hamas pokrenuo operaciju "Al-Aqsa Flood" - višestruki iznenadni napad koji je uključivao salvu raketnih lansiranja i infiltracija u Izrael kopnom, morem i zrakom. Hamas je rekao da je napad bio odmazda za napad na džamiju Al-Aqsa i nasilje izraelskih doseljenika nad Palestincima. Izraelska vojska je tada započela nemilosrdno bombardovanje Pojasa Gaze.

U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno je 8.005 Palestinaca, saopštilo je Ministarstvo zdravstva u opkoljenoj palestinskoj enklavi. Ministarstvo je navelo da je među ubijenima 3.342 djece, 2.062 žene i 460 starijih osoba. Oko 2,3 miliona stanovnika Gaze bori se s nestašicom hrane, vode i lijekova zbog masovnog izraelskog zračnog bombardovanja i potpune blokade enklave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije