Joe Biden konačno potvrdio očekivano: Krećem u predsjedničku utrku

Fena
Joe Biden konačno potvrdio očekivano: Krećem u predsjedničku utrku
Foto: You Tube / Joe Biden se uključuje u predsjedničku utrku

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden danas je i zvanično ušao u nakrcanu arenu predsjedničkih kandidata Demokratske stranke, nadajući se da bi mu njegova popularnost među radničkom klasom i veze s predsjedničkim mandatima Baracka Obame mogli pomoći da prevaziđe pitanja oko njegovog mjesta u sve liberalnijoj današnjoj Demokratskoj stranci.

On je učinio proklamaciju na snimku postavljenom na Twitteru, objavljujući:

"Mi smo u bici za dušu ove zemlje. Ako omogućimo Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on bi temeljno i zauvijek izmijenio karakter ove zemlje. I ja ne mogu samo stajati i posmatrati šta se dešava."

Današnja objava označava nezvanični kraj haotične rane faze predizbornih aktivnosti za američke predsjedničke izbore u 2020. godini. Trenutno je najmanje 20 demokratskih kandidata koji traže svoju šansu da poraze predsjednika Donalda Trumpa na izborima u narednoj godini. Nekoliko manje poznatih kandidata još bi se moglo pridružiti izbornoj utrci, prenosi Associated Press.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije