Jezivo ubistvo u Velikoj Britaniji: Psi zabranjene rase usmrtili ženu u kući

1
Radiosarajevo.ba
Jezivo ubistvo u Velikoj Britaniji: Psi zabranjene rase usmrtili ženu u kući
Foto: Pexels / XL Bully

U šokantnom incidentu u istočnom Londonu, žena je preminula nakon napada dva XL Bullyja, što je zabilježeno kao prvi smrtonosni napad pasa te pasmine koja je izuzeta od zabrane u Velikoj Britaniji.

Policija je dobila dojavu o napadu u Haveringu i odmah reagirala, dolaskom naoružanih policajaca i hitne pomoći. Nažalost, žrtva je preminula na mjestu događaja. Svjedoci su opisali scenu kao haotičnu, s brojnim službenim vozilima i helikopterima.

"Kombiji su vozili tamo-amo bez prestanka, a zatim su došli helikopteri - pretpostavili smo najgore," rekao je jedan svjedok.

Uznemirujući snimak: Pogledajte trenutak kada je njemačka policija pucala prema čovjeku

Uznemirujući snimak: Pogledajte trenutak kada je njemačka policija pucala prema čovjeku

Policija je potvrdila da su dva XL Bullyja, koja su registrirana, odvedena s mjesta događaja. "Policija je oko 1 popodne u ponedjeljak, 20. maja, reagirala na prijavu da je ženu napao pas. Unatoč trudu medicinskog osoblja, preminula je na licu mjesta. Policajci su uspjeli obuzdati i zavezati oba psa", rekao je glasnogovornik policije.

Incident dolazi nakon što je početkom februara stupila na snagu zabrana pasmine XL Bully u Velikoj Britaniji. Međutim, određeni psi su izuzeti od zabrane, uključujući one registrirane, što je izazvalo kontroverze i zabrinutost među stanovnicima.

XL Bully pasmina je u posljednje vrijeme stekla lošu reputaciju zbog svoje nasilne prirode i povećanog broja prijavljenih napada. Prošli mjesec, žena u Škotskoj također je napadnuta na ulici, a otac petero djece nastradao je u napadu zabranjene pasmine, piše Daily Mail.

Ranije ovog mjeseca, majka i sin završili su u zatvoru nakon što su dopustili svom XL Bullyju slobodno kretanje, što je rezultiralo napadom na dječaka. Dječak je pretrpio ozbiljne ozljede, uključujući otkidanje dijela tjemena i lom lubanje.

Novi zakon, koji su ljubitelji pasmine žestoko kritizirali, propisuje kazne za posjedovanje, uzgoj ili prodaju XL Bullyja bez službenog dopuštenja. Vlasnici izuzetih pasa moraju ih sterilizirati.

Vlasnica XL Bullyja, Sophie Coulthard, organizirala je kampanju protiv zabrane, tvrdeći da je nezakonita i iracionalna, no vlada njihovu inicijativu odbacuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije