Izraelska policija ne miruje: Vjernici ponovo istjerani iz Al-Akse tokom molitve

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

APARTHEJD ??

.

Erdo

Zbog ovih dešavanja nam nije skuplja nafta, a ni ulje, pa nas nije briga (malo jeste)... Zato nam je najbitnije šta se dešava u Ukrajini, a što ovdje maltretiraju i ubijaju ljude to nema veze... Kakvi smo mi "ljudi", fuj !

Koel

Kakvi fasisti malo je reci ovo treba sve pobiti hico ustani iz groba zavrsi posao ruke ti se pozlatile

Samo ću kopirati

- Zatim će muslimani skrenuti sa ispravnog puta i više neće biti Allahovi robovi u pravom smislu robovanja pa će Allah dž.š., dati jevrejima snagu i moć nad njima ("Zatim ćemo vam dati pobjedu protiv njih..." / el-Isra, 6.) - Izraz "zatim - ثم " znači da će snaga koju će jevreji imati, nakon što je snaga bila u rukama muslimana, doći dugo vremena nakon muslimanske snage koja je slomila njihov prvi nered. ( Ovo se desilo formiranjem Izraela 1948. kada im je Engleska formirala "državu") - Allah dž.š., će jevrejima dati pomoć u vidu imetka (oni vladaju svetskim kapitalom) i sinova (njihova djeca su najškolovanija, najveći naučnici) i mnoštva (pomoć mnogih država) (...i pomoći ćemo vas imecima i sinovima i učinićemo vas brojnijim." /el-Isra, 6.) - Allah dž.š., je pravedan čak i prema nevjernicima. Ako zasluže da vladaju-vladaju, ako ne zasluže dobro onda ih neće ni snaći. (Sve što činite - činite sebi, dobro i zlo..." /el-Isra, 7.) - Kada, vrlo brzo nakon toga (jer harf ف znači da nešto vrlo brzo dolazi) oni po drugi put počnu činiti nered, Allahovi robovi će biti poslani da na licima jevreja tugu i jad ostave. (A kad dođe vrijeme druge prijetnje, poslaćemo ih (muslimane) da na licima vašim tugu i jad ostave... / el-Isra, 7.) - Allahovi robovi ulaze u Mesdžidu-l-aksa (ali ovaj put jevrejska lica će obaviti tuga i jad dok je prvi put tuga i jad obavila hrišćane pošto su Rimljani vladali Kudsom kada ga je Omer, r.a., osvojio) nakon čega ruše ono što je jevrejima napravljeno od ljepota jer snaga koju imaju nije njihova već im je veštački stvorena a oni su: "Ma gdje se našli, biće poniženi, ako se ne stave pod Allahovu zaštitu i zaštitu ljudi..." (Ali Imran, 112.) (...i da u Hram kao i prvi put, ponovo uđu i da sve što vam je napravljeno do temelja poruše." / el-Isra, 7.)

Ponizno da dodam

U Novom zavjetu, kada Isus govori o izgradnji Hebrejskog Hrama, upozorava Židove “neka bježe u gore” kada se dogodi da Antikrist sjedne u Hramu. I koga Isus citira kada daje ovo upozorenje? Pa nikog drugog do proroka Daniela! “Kada dakle vidite da grozota pustoši, po proroštvu Daniela proroka, stoluje na svetome mjestu – tko čita, neka razumije: koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; tko bude na krovu, neka ne silazi uzeti što iz kuće; i tko bude u polju, neka se ne okreće natrag da uzme haljinu! A jao trudnicama i dojiljama u one dane! I molite da bijeg vaš ne bude zimi ili subotom, jer tada će biti velika tjeskoba kakve ne bijaše od početka svijeta sve do sada, a neće je ni biti.” (Matej 24,15-21)

/ Najnovije