Izbio požar u kampu, evakuisano 3000 turista

Fena
Izbio požar u kampu, evakuisano 3000 turista
Pixabay / Ilustracija
Više od 3.000 turista evakuisano je nakon što je požar prijetio da se proširi na četiri kampa dok je vatrogasac poginuo na putu prema mjestu nesreće, saopćili su zvaničnici.

Snažni vjetrovi pojačali su požare u Torreillesu, u oblasti Pyrenees-Orientales, gdje je odsjelo na hiljade francuskih i stranih turista, dok su 22 bungalova potpuno uništena.

"Vidjeli smo dim, ljudi iz jednog kampa zatražili su od nas da odmah napustimo mjesto i da ostavimo svoja vozila",  izjavio je turista.

Vatrogasac, koji je krenuo prema mjestu požara, izgubio je kontrolu nad vozilom zbog još nerazjašnjenog kvara na motoru i poginuo na licu mjesta.

"Tri vatrogasaca iz dobrovoljačke brigade hitno su prebačena u bolnicu u kritičnom stanju", izjavila je lokalna zvaničnica Helene Girardot za AFP.

Još 17 vatrogasaca je hospitalizirano zbog udisanja dima, a dva su povrijeđena u eksploziji boca s gasom kampera, dok su se borili s vatrenom stihijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije