Iz voza u Parizu ukradena torba sa sigurnosnim planovima za Olimpijske igre: Ugrožene hiljade ljudi

2
Radiosarajevo.ba
Iz voza u Parizu ukradena torba sa sigurnosnim planovima za Olimpijske igre: Ugrožene hiljade ljudi
Foto: Youtube / Voz/Ilustracija

Torba u kojoj se nalazi kompjuter i dva USB memorijska ključa sa policijskim sigurnosnim planovima za Olimpijske igre u Parizu ukradena je iz voza na stanici Gare du Nord u glavnom gradu Francuske.

Torba je pripadala inženjeru iz gradske skupštine Pariza, saopćila je policija kasno u utorak, potvrđujući izveštaj televizije BFM, dodajući da je on torbu stavio u prtljažni prostor iznad svog sjedišta. Kako mu je voz kasnio, odlučio je da promijeni voz i tada je otkrio krađu.

Inženjer je rekao da njegov radni računar i dva USB sticka sadrže osjetljive podatke, posebno planove općinske policije za osiguranje ovogodišnjih ljetnih olimpijskih igara.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Uviđaj sprovodi regionalna saobraćajna policija.

Tokom Igara, koje se održavaju od 26. jula do 11. augusta, bit će angažovano dvije hiljade policajaca i oko 35.000 pripadnika obezbjeđenja.

Pariz je bio poprište napada velikih razmjera, poput napada na Bataclan 2015. godine kada su islamistički ekstremisti upali u muzičku dvoranu i pucali na terase kafića, ubivši 130 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije