Ivica Puljić otkrio koje zemlje sponzorišu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

14
Radiosarajevo.ba
Ivica Puljić otkrio koje zemlje sponzorišu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Foto: EPA - EFE / Generalna skupština UN-a

Poznati bh. novinar Ivica Puljić je danas, 4. aprila, objavio listu zemalja koje će sponzorisati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koja bi se krajem ovog mjeseca trebala naći na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Kako piše u objavi na društvenoj mreži X, radi se o velikoj grupi zemalja iz raznih dijelova svijeta.

"Vučić ide u UN da preko Rusije pokuša spriječiti usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici na čijem nacrtu radi grupa prijatelja:

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

SAD, Čile, N.Zeland, Malezija, Jordan, Turska, Slovenija, Albanija, Francuska, Italija, Irska, Lihtenštajn, BiH, Nizozemska, Finska. Ima ih još", objavio je Ivica Puljić.

Podsjetimo, zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio dolazak u Washington. Tokom svojih govora, Vučić je izbjegavao korištenje termina 'genocid', iako je s više presuda Međunarodnog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji utvrđeno da se u Srebrenici, u julu 1995. godine, dogodio genocid. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije