Policija u Italiji otvorila slučaj protiv antivakserske grupe

0
Fena
Policija u Italiji otvorila slučaj protiv antivakserske grupe
Foto: EPA-EFE / Ilustracija/U Italiji se koristi COVID pasoš

Italijanska antiteroristička policija izvršila je u četvrtak pretres u domovima osmoro ljudi koji su navodno pozivali na nasilje, posebno nad novinarima, na predstojećim protestima u Rimu i drugdje protiv vladinih zahtjeva za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19, rekli su zvaničnici.

Osam osoba je formiralo grupu pod nazivom "ratnici" u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, navodi policija. Racije su izvedene u Rimu i pet sjevernih gradova, uključujući Milano i Bergamo, koji je posebno teško pogođen COVID-19.

Protiv njih se vodi istraga, ali nisu uhapšeni niti su zvanično optuženi, javio je AP.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Policija je saopćila da su osumnjičeni planirali nasilje, uključujući upotrebu eksplozivnih naprava domaće izrade, na skupovima, posebno tokom vikenda u Rimu od strane protivnika takozvanog COVID pasoša.

Početkom ovog ljeta certifikat je bio potreban za ručavanje u zatvorenom prostoru, pristup teretanama ili posjećivanje krcatih mjesta poput koncerata.

Ovog mjeseca uslovi su prošireni i na domaća putovanja avionima, vozovima, autobusima i trajektima, iako je lokalni prijevoz izuzet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije