Italijan (33): U 36 sati sam završio na respiratoru, bio sam izvrsnog zdravlja

Radiosarajevo.ba
Italijan (33): U 36 sati sam završio na respiratoru, bio sam izvrsnog zdravlja
Printscreen / Andrea Napoli

Raste broj izliječenih od koronavirusa u svijetu. No, priče nekih od ljudi koji su ga preboljeli upozoravaju na to o kakvom je nepredvidivom virusu riječ. Zaključak je - pravila nema

Ohrabrujući primjeri stižu sa svih strana - 95-godišnju Švicarku virus je na sedmicu smjestio čak i na intenzivnu njegu, odbila je respirator, ali se ipak uspjela oporaviti.

"Nadam se da ću vratiti snagu i da ću živjeti još malo. Imam unuke, praunuke i voljela bih da ih još mogu vidjeti i razgovarati s njima", kazala je Gertrude Fatton u prilogu emitiranom u Dnevniku Nove TV.

Ima i primjera koji upozoravaju da niko nije siguran. Italijanski advokat Andrea Napoli cijeli se život bavio sportom, zdravo je živio, nikada nije pušio. Virus ga je pokosio naglo. Dobio je visoku temperaturu, nije mogao disati, bio je toliko slab da nije mogao ni ustati iz kreveta.

Završio je na respiratoru.

"Bio sam na kisiku devet dana. Zapravo osam dana, gotovo devet. Stalno, bez prestanka", naveo je Andrea Napoli te dodao: Takve situacije trebaš proživjeti da bi ih stvarno i potpuno shvatio. Ovo svakako nije jedna obična gripa. Nikada se nisam našao u situaciji poput ove. Ja koji imam 33 godine, koji sam izvrsnog zdravlja, našao sam se u manje od dan i pol na intenzivnoj njezi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije