Italija će pozajmiti Ukrajini 200 miliona eura

0
Fena
Italija će pozajmiti Ukrajini 200 miliona eura
Foto: EPA / Milioni ljudi napustili su zemlju

Italija će pozajmiti Ukrajini 200 miliona eura da joj pomogne da plati svoje račune, rekao je italijanski ministar finansija Danijele Franko u petak nakon sastanka finansijskih lidera G7.

Rekao je da je ova informacija već objavljena u italijanskim službenim novinama, prenosi Reuters.

Ranije ovog mjeseca, italijanski premijer Mario Draghi izjavio je da je Italija povećala sredstva za pomoć ukrajinskim izbjeglicama unutar zemlje sa 500 miliona eura na 800 miliona eura.

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

Mahir Mešalić zatražio da se odgodi odluka o imenovanju sudije do mišljenja Venecijanske komisije

"Rat u Ukrajini izazvao je humanitarnu katastrofu. Milioni ljudi, posebno žena i djece, napustili su zemlju kako bi potražili utočište u EU", izjavio je italijanski premijer Mario Draghi 5. maja, govoreći na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji visokog nivoa za Ukrajinu.

"Moramo pomoći Ukrajini. Italija je već izdvojila oko 500 miliona eura za podršku ukrajinskim izbjeglicama. Zadovoljstvo mi je da objavim da smo upravo povećali taj iznos na preko 800 miliona eura", kazao je Draghi početkom mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije