Istraživanje pokazalo: Vakcinisani ili nevakcinisani - ko brže prenosi COVID19

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2309203

I onda procitas na drugom portalu ovo: CIJEPLJENE osobe trebale bi nastaviti nositi zaštitne maske u javnosti jer i dalje mogu nositi, a možda i širiti, isto toliko virusa koliko i necijepljene osobe a da toga nisu svjesne, pokazuju podaci nove američke studije. Znanstvenici su analizirali količinu virusa, takozvano virusno opterećenje, kod 869 pacijenata u trenutku postavljanja dijagnoze, uključujući 632 koji su bili asimptomatski, prenosi Reuters. Većina infekcija uzrokovana je vrlo zaraznom delta varijantom koronavirusa. Nisu pronašli statistički značajne razlike u prosječnom virusnom opterećenju između cijepljenih i necijepljenih osoba, ili između onih s ili bez simptoma, ili između različitih dobnih skupina, spolova ili tipova cjepiva, prema izvješću objavljenom na internetskoj stranici medRxiv. "Naša studija ne daje informacije o zaraznosti", rekao je Richard Michelmore s Kalifornijskog sveučilišta u Davisu, ističući kako na prijenos virusa utječe nekoliko čimbenika, a ne samo status cijepljenja i virusno opterećenje. Studija još nije prošla recenziju. "Nije u redu pretpostaviti da se, budući da ste cijepljeni, ne možete zaraziti i ne možete zaraziti nekog drugog, pa i ako ste asimptomatska osoba", rekao je. Cjepiva protiv koronavirusa smanjuju izglede za infekciju i smanjuju težinu bolesti. Međutim, cijepljeni ljudi trebali bi i dalje nositi maske u javnosti jer bi mogli zaraziti druge ako se sami zaraze, savjetuju znanstvenici. HEBETE NOVINARI I NE VADITE, HA?

Hej

Najgore sto stavljate link na clanak koji nije afirmativan z vakcine kao vas tekst

Sasa

Kad naucna zajednica uradi recenziju onda to objavite kao fakt. Ovako podgrijavate raznirazne teorije zaboga pa pise fino da nije peer reviewed i nigdje statistike.

a

Pa modus ponens je dovoljan da se dođe do istog zaključka do kojeg je došlo to jedno od bezbrojnih istraživanja na slobodnu temu: osoba vakcinisana --> poboljšan imunitet na virus poboljan imunitet na virus --> manja koncentracija virusa kod osobe manja koncentracija virusa kod osobe --> manja vjerovatnoća prenosa virusa na drugu osobu Googlajte oni koji ne kontaju, ne gledajte Cecu, Jalu i Bubu.

ja

Svi odgovori na jednom mjestu, pogledajte video do kraja pa onada komentarisite: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220585123289161&id=1566549180

/ Najnovije