Iranski general tvrdi: Izrael nam je ukrao snijeg i kišne oblake

Radiosarajevo.ba
Iranski general tvrdi: Izrael nam je ukrao snijeg i kišne oblake
Pixabay / Ilustracija
Iran trenutno prolazi kroz period ozbiljne suše, a zvaničnici ove zemlje pokušavaju na sve načine objasniti čudnovate vremenske prilike.

Da sve bude čudnije, iranski brigadni general Gholam Reza Jalali vjeruje da je Izrael odgovoran za "krađu snijega i kišnih oblaka". Naravno, meteorolozi tvrde nešto sasvim drugačije.

General Jalali, čelnik Organizacije za civilnu odbranu, optužio je Izrael da je odgovoran za sumnjivu klimatsku promjenu. On tvrdi da posjeduju dokaze da Tel-Aviv, zajedno sa saveznicima, sprječava padavine na iransko tlo.

Jalali je to saopćio u ponedjeljak na konferenciji, javlja ISNA, naglasivši kako iranski istraživači mogu potvrditi ove navode.

General kaže da je Izraelu pomogla "jedna susjedna zemlja", a poručio je i kako su sva planinska područja, osim iranskih, između Afganistana i Mediterana, koja se nalaze iznad 2,200 metara, pokrivena snijegom.

Iranski meteorolozi, pak, tvrde da je riječ o "globalnom trendu".

"General vjerovatno ima dokumente kojih nisam svjestan, ali, na bazi znanja koje imam, nije moguće da jedna zemlja drugoj ukrade oblake ili snijeg", izjavio je predsjednik iranške meteorološke službe Ahad Vazife.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije