Iranski general: 'Izrael će dobiti snažan i definitivan odgovor'

14
Radiosarajevo.ba
Iranski general: 'Izrael će dobiti snažan i definitivan odgovor'
Foto: Printscreen / Sayyed Abdolrahim Mousavi

General iranske vojske, Sajed Abdolrahim Musavi, najavio je mogućnost osvetničkog odgovora Irana na ubistvo lidera Hamasa, Ismaila Hanije.

Musavi je izjavio da Izrael uskoro može očekivati "snažan i definitivan odgovor" zbog napada na Haniju, koji je ubijen 31. jula u napadu na njegovu rezidenciju u Teheranu.

Musavi je izrazio uvjerenje da će cionistički režim "shvatiti brzinu sopstvenog pada" i da će se suočiti sa posljedicama svojih postupaka. On je naglasio da Hamas i palestinski borci ne namjeravaju da se povuku i da će nastaviti borbu protiv Izraela.

U toku ročište osumnjičenima u akciji "Incitat": Ibro Berilo doveden s KCUS-a

U toku ročište osumnjičenima u akciji "Incitat": Ibro Berilo doveden s KCUS-a

"Cionistički režim će uskoro dobiti snažan i definitivan odgovor. U to nema sumnje. Zločinačka banda koja se ne pridržava nijednog zakona i bezobzirno čini takve apsurdne radnje koje su suprotne svim zakonima, verovanjima i običajima, shvatila je brzinu sopstvenog pada i želi da se spase od propasti, to se sigurno neće dogoditi“, rekao je general iranske vojske.

Dodatno, Musavi se sastao s komandantom bjeloruskog vazduhoplovstva, Andrejem Lukjanovičem, kako bi razgovarao o proširenju vojnih odnosa između Irana i Bjelorusije. Ova posjeta ukazuje na jačanje vojnih veza između Minska i Teherana u svjetlu trenutnih tenzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije