Iranski glavni komandant: 'Izrael je entitet nastao iz terorizma. Kada dobiju odgovor, shvatit će'

2
Radiosarajevo.ba
Iranski glavni komandant: 'Izrael je entitet nastao iz terorizma. Kada dobiju odgovor, shvatit će'
Foto: PressTV / Hossein Salami

Glavni komandant Iranske garde Islamske revolucije (IRGC) naziva izraelski režim entitetom koji je nastao iz terorizma, rekavši da će režim postati žrtva vlastitih prijestupa.

"Zionistički režim je rođen u kolijevci terorizma i nema nijedan od elemenata koji čine naciju", rekao je general-major Hossein Salami tokom događaja održanog u glavnom gradu Teheranu povodom Dana nacionalnih novinara u ponedjeljak.

Komandant je mislio na stvaranje režima u regiji Zapadne Azije 1948. godine, koje je uslijedilo nakon raseljavanja stotina hiljada Palestinaca u ratu koji je u velikoj mjeri podržan od strane zapadnih zemalja.

U Sarajevu došlo do obustave tramvajskog saobraćaja: Građani se mole za strpljenje

U Sarajevu došlo do obustave tramvajskog saobraćaja: Građani se mole za strpljenje

Od te godine, režim se svakodnevno upušta u aktove terora protiv regionalnih naroda kao sredstvo za borbu protiv otpora njegovom nasilnom postojanju i širenje područja pod njegovom okupacijom.

'Vrtlog vatre'

Salami je uporedio ponavljane smrtonosne akte izraelskog režima s 'samostalno stvorenim vrtlogom vatre' koji je okružio režim.

Naveo je neke od primjera agresije kao što su ubistva iranskih nuklearnih naučnika i nedavno ubistvo Ismaila Haniyeha, političkog vođe palestinskog otpora Hamas, u Teheranu.

"Misle da će ovim mjerama uspjeti produžiti svoje preživljavanje."

"Ove [zločine] su, međutim, jame koje su sami (Izraelci) iskopali i postupno će se sami zakopati," rekao je Salami, dodajući, "Kada dobiju snažan odgovor, shvatit će da su napravili još jednu grešku u procjeni."

Ove izjave odražavaju stavove koje je iznio ajatolah Seyyed Ali Khamenei nakon Haniyehovog ubistva, tokom kojeg je vođa Islamske revolucije upozorio na 'strogi odgovor' na taj zločin i ponovio dužnost Islamske Republike da osveti krv vođe otpora, javlja PressTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije