Iran najavljuje odmazdu Izraelu: 'Zadržavamo pravo da odgovorimo na gnusan zločin'

4
Radiosarajevo.ba
Iran najavljuje odmazdu Izraelu: 'Zadržavamo pravo da odgovorimo na gnusan zločin'
Foto: Prtscr / Youtube / Amir Seeid

Iranski ambasador i stalni predstavnik pri UN-u Amir Saeid Iravani kaže da će njegova zemlja pratiti napad na svog ambasadora u Libanu, zahtijevajući od šefa UN-a i Vijeća sigurnosti da osude terorističku akciju Izraela protiv ambasadora, kao i napade na libanonske civile.

"Iran će propisno pratiti napad na svog veleposlanika u Libanonu, koji je rezultirao njegovom ozljedom, i zadržava svoje pravo prema međunarodnom pravu poduzeti potrebne mjere koje se smatraju nužnima za odgovor na tako gnusan zločin i kršenje", zaprijetili su.

"Glavni tajnik UN-a i Vijeće sigurnosti moraju nedvosmisleno osuditi izraelsku terorističku akciju i gnusni zločin protiv šefa iranske diplomatske misije u Libanonu, kao i kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Libanona, te napade i ciljanje libanonskih civila", zaprijetio je Iran.

Emeka Arinze se oduševio Bosancima: 'Ostajem u Bihaću, nikad nisam vidio ovakvu zemlju'

Emeka Arinze se oduševio Bosancima: 'Ostajem u Bihaću, nikad nisam vidio ovakvu zemlju'

"Vijeće sigurnosti također mora snažno osuditi Izrael za njegove zlonamjerne aktivnosti u regiji i poduzeti odlučne mjere kako bi prisilio ovaj teroristički režim da okonča i prekine sve akte agresije i terorističke akte protiv Libana, Sirije i Palestine i zaustavi genocidni rat koji je u toku. palestinskog naroda", stoji u reakciji.

U međuvremenu, zabilježeno je da je Izrael premjestio svoje snage na granicu sa Libanom, o čemu više možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije