Indoneziju pogodio još jedan potres

Radiosarajevo.ba
Indoneziju pogodio još jedan potres
Twitter/Screenshot / Indoneziju pogodio potres
Indonezijski grad Palu pogodio je u utorak još jedan potres, nakon katastrofalnog podrhtavanja tla i tsunamija koji su krajem prošlog mjeseca prema trenutno raspoloživim podacima odnijeli gotovo dvije hiljade ljudskih života.

Potres jačine 5,2 zabilježen je u 4.15 sati ujutro po lokalnom vremenu (22.15 sati u ponedjeljak navečer po srednjoeuropskom vremenu) pet kilometara sjeveroistočno od otoka Sulawesija, na dubini od 10 kilometara, kazao je glasnogovornik državne agencije za krizne situacije Sutopo Nugroho.

Broj poginulih u zemljotresu i cunamiju porastao na 844
Zemljotres od sedam stepeni pogodio Indoneziju, izdato upozorenje na cunami

"Činilo se na pet sekundi da je potres snažan", kazao je Nugroho, dodajući da je nastala panika ali da nema izvještaja o šteti.

Ljudi su u strahu istrčali iz svojih kuća, pripovijeda stanovnik Palua Taufan.

"Svi su još traumatizirani zbog ranijih potresa", dodaje.

U potresu i tsunamiju koji su 28. septembra pogodili Palu i druge dijelove pokrajine Središnji Sulawesi stradalo je 1.948 ljudi, objavila je agencija za krizne situacije.

Dužnosnici strahuju da je u nekoliko urušenih četvrti zatrpano još nekoliko stotina, a možda i nekoliko hiljada ljudi, čije su kuće zbrisane s lica zemlje u potresu jačine 7,4, prenosi Hina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije