Erdogan: Nećemo padati na koljena, kriza sa sobom donosi i mnoge mogućnosti

Anadolija
Erdogan: Nećemo padati na koljena, kriza sa sobom donosi i mnoge mogućnosti
Foto: Anadolija / Recep Tayyip Erdogan
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako Turska stoji na svojim nogama, te kako njegova zemlja nikome neće padati na koljena.

Erdogan je danas u Ankari govorio na sastanku s predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su i aktuelne manipulacije oko stanju u turskoj ekonomiji. 

Kako je rekao, kretanja u vezi sa kursom turske lire (TL) ne mogu se objasniti samo ekonomskim razlozima.

"Kad ovo kažem ni na koji način ne želim bježati od odgovornosti, mi samo radimo procjenu aktuelne situacije. Izjave onih koji se nalaze u karakteru ove krize jasno pokazuju da je problem eskalirao na temelju različitih razloga i motiva", poručio je Erdogan, te dodao: 

"Nikada ne smijemo zaboraviti jednu činjenicu, a to je da svaka kriza sa sobom donosi i mnoge mogućnosti." 

Erdogan je također naglasio kakao vjeruje da turski privatni sektor ima vještinu da aktuelnu krizu pretvori u priliku. 

"Kroz svoja rješenja i svoje programe, mi ćemo našu zemlju dovesti do zacrtanog cilja. Turska je zemlja koja stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena", rekao je Erdogan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije