Incident uživo: Kandidat napao rivala stolicom tokom debate

0
Radiosarajevo.ba
Incident uživo: Kandidat napao rivala stolicom tokom debate
Foto: Printscreen / José Luiz Daten i Pablo Marçalo

Debata za gradonačelnika u brazilskom gradu São Paulo pretvorila se u nasilni incident kada je jedan od kandidata napao rivala stolicom.

Video snimak debate, koja je u nedjelju,15. septembra, uživo emitirana na TV Cultura, prikazuje napetu razmjenu između Joséa Luiza Datene i Pabla Marçala prije nego što je Datena zamahnuo stolicom na svog protivnika.

Datena je kasnije za TV Cultura izjavio da je napao Marçala – koji je zatražio liječenje u bolnici zbog povreda – zato što je ovaj spomenuo stare optužbe za se*sualno uznemiravanje koje su protiv Datene odbijene prije nekoliko godina.

Incident uživo: Kandidat napao rivala stolicom tokom debate

Incident uživo: Kandidat napao rivala stolicom tokom debate

"Pojavio se sa slučajem koji je arhiviran, koji nije ni istraživan od strane policije jer nije bilo dokaza. Nešto iz prije 11 godina što je izazvalo veoma ozbiljnu situaciju u mojoj porodici", rekao je Datena.

Datena je isključen iz debate, ali je u izjavi u ponedjeljak insistirao da, iako je napravio grešku, ne žali zbog svojih postupaka.

Bolnica je saopćila da je Marçal pretrpio povrede grudnog koša i zapešća, ali bez većih komplikacija.

Marçal je usporedio napad stolicom s pokušajem ubistva bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u julu i ubodom bivšeg brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara tokom izbora 2018. godine, objavivši sliku sva tri napada na Instagramu uz potpis: "Zašto sav ovaj mrak?"

Marçalov tim je obećao da će poduzeti pravne radnje, piše CNN.

"Pablo Marçal je kukavički napadnut od strane Joséa Luiza Datene, koji ga je udario stolicom u rebra", rekao je Marçalov tim, dodajući da je nažalost debata nastavljena bez njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije