Incident u Austriji: Državljanin BiH pretukao instruktora vožnje, pa pokušao pobjeći

3
Radiosarajevo.ba
Incident u Austriji: Državljanin BiH pretukao instruktora vožnje, pa pokušao pobjeći
Foto: Globallookpress / Austrijska policija / Ilustracija

Državljanin BiH (27) napao je instruktora vožnje koji je na kraju završio sa teškim povredama, u gipsu.

Naime, kako prenose austrijski mediji, sve se desilo na putu L17 prije dva dana kada je Audi, za čijim volanom je bio državljanin BiH, koji se nalazio na rakrsnici, ali u suprotnom smjeru, napravio incident:

“Već sam i ranije upozoravao moje učenike da se paze takvih vozača, jer ne znaju šta rade”, kaže instruktor Christian Fuchs, žrtva napada. On dodaje da su polako krenuli prema njemu i kada su bili na svega par metara od Audija, vozač je naglo skrenuo lijevog direktno ispred njih i pokazao im srednji prst.

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

U Vijeću sigurnosti UN-a održana sjednica o Bosni: Govorili Schmidt, Lagumdžija, Cvijanović, Wood...

Nakon što su mu zatrubili, on je naglo stao, ostavio automobil otvoren na raskrsnici i pritrčao vozilu u kojem je bio instruktor sa učenikom.

“Bio je viši od mene, i počeo da me psuje, vrijeđa, a ja sam mu samo rekao da se odmakne. Tada me gurnuo nazad i tada sam slomio ruku, koja je sada u gipsu, ali moraću da je operišem”, rekao je instruktor.

Prije nego što je došla hitna pomoć, 27-godišnjak iz BiH je pobjegao sa lica mjesta. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla na prijavljenom mjestu stanovanja. Navodno, njemu je pozlilo dok su ga privodili, pa je i on završio u bolnici, baš kao i njegova žrtva, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije