Imala 117 povreda: Tinejdžer u Škotskoj silovao i ubio šestogodišnjakinju

Radiosarajevo.ba
Imala 117 povreda: Tinejdžer u Škotskoj silovao i ubio šestogodišnjakinju
Foto: The Sun / Aleshe MacPhail

Šesnaestogodišnji mladić proglašen je krivim za otmicu, silovanje i ubistvo šestogodišnje Aleshe MacPhail, javlja BBC.

Porodica je prijavila nestanak malene djevojčice 2. jula prošle godine, a policija je na otoku Buteu, na zapadu Škotske, tog istog dana pronašla njeno golo, beživotno tijelo. 

Alesha je pretrpjela 117 povreda, a umrla je zbog značajnog pritiska na lice i vrat.

Bila je na ljetovanju kod djeda i bake

Tinejdžer, koji ne smije biti imenovan jer je još uvijek maloljetan, proglašen je krivim nakon devetodnevnog suđenja na sudu u Glasgowu.

Alesha je sa svojim ocem i njegovom djevojkom bila na trosedmičnom odmoru na otoku Buteu, u stanu njenih djeda i bake.

Jednog jutra, samo nekoliko dana nakon što su došli na godišnji odmor, nisu čuli da je Alesha ustala iz kreveta. Krenuli su je tražiti, ali je nigdje nisu našli pa su ubrzo policiji prijavili njen nestanak.

Policija je tijelo šestogodišnjakinje pronašla na mjestu gdje se prije nalazio hotel.

Majka ubice prijavila sina

Majka samog ubice javila se policiji nakon što je vidjela videosnimke s dvije nadzorne kamere koje su bile postavljene na porodičnom domu i na kojima se vidjelo kako mladić tri puta dolazi i odlazi s tog mjesta između 1:54 i 4:07 sati ujutro.

DNK mladića pronađena je na Aleshinom tijelu i na odjeći koju je nosila kada je večer prije išla spavati.

Kupovao marihuanu od oca

Porota je čula da je tinejdžer znao kupovati marihuanu od Aleshina oca, Roberta MacPhaila, ali da su se posvađali pet mjeseci prije njene smrti zbog neplaćenog duga od 10 funti.

Na početku suđenja tinejdžer je za smrt djevojčice okrivio djevojku njenog oca, Toni McLachlan. Osamnaestogodišnjakinja, koja je bila posljednja osoba koja je malenu Aleshu vidjela živu, negirala je da ima bilo kakve veze sa zločinom, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije