Ima li mjesta zabrinutosti: Šta je istina o koronavirusu u turskim ljetovalištima

Radiosarajevo.ba
Ima li mjesta zabrinutosti: Šta je istina o koronavirusu u turskim ljetovalištima
Foto: RIA Novosti / Antalija

Tursko ministarstvo zdravstva ne bilježi porast novih slučajeva koronavirusa u poznatim ljetnim odmaralištima ove zemlje, izjavio je predstavnik ministarstva.

Ranije su o epidemiji Covid-19 u Turskoj izvijestili mediji pozivajući se na izjavu ministra zdravstva Fahrettina Koce, koji je u srijedu objavio porast novih slučajeva koronavirusa širom zemlje u prethodna 24 sata.

Prema podacima Koce, u utorak 4. augusta broj otkrivenih slučajeva koronavirusa u Turskoj povećao se na 1.083 dnevno, pri čemu je umrlo 18 pacijenata. Dan kasnije u Turskoj je otkriveno 1.178 novozaraženih i 19 umrlih pacijenata.

"Nema izbijanja koronavirusa u odmaralištima, niti ima bilo kakvih problema. Porast broja novozaraženih bilježimo u velikim gradovima - Ankari, Istanbulu, Konyi, Dijarbakiru, Gaziantepu", rekao je izvor iz ministarstva za ruske RIA Novosti.

Naveo je statistiku za mediteransku regiju Turske, u koju spada i turistima najprivlačnija provincija Antalija, prema kojoj se broj novih slučajeva koronavirusa tokom protekle sedmice smanjio sa 70 na 59.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije