Ima li kraja: Još jedan snažan zemljotres potresao Afganistan

0
Fena
Ima li kraja: Još jedan snažan zemljotres potresao Afganistan
Foto: X.com / Novi zemljotres

Još jedan snažan zemljotres potresao je dio zapadnog Afganistana u srijedu, 11. oktobra ujutro, nakon što je u ranijem zemljotresu poginulo više od 2.000 ljudi i sravnjena cijela sela, javlja AP.

Posljednji zemljotres magnitude 6,3 bio je oko 28 kilometara od Herata, glavnog grada pokrajine Herat, i 10 kilometara duboko, prema Geološkom zavodu SAD-a.

Epicentar subotnjeg potresa bio je oko 40 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada provincije, a nekoliko naknadnih potresa su bili jaki, uključujući još jedan od 6,3 u subotu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Talibanski zvaničnici rekli su da je više od 2.000 poginulo širom Herata nakon ranijih zemljotresa. Kasnije su rekli da su u zemljotresima poginule i povrijeđene hiljade ljudi, ali nisu dali prikaz žrtava.

Informacije o šteti od posljednjeg zemljotresa nisu bile odmah dostupne. Ali malo je toga ostalo od sela u prašnjavim brdima u regionu osim ruševina i sahrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije