Identificiran osumnjičeni bombaš iz New Yorka, u toku potraga

Anadolija
Identificiran osumnjičeni bombaš iz New Yorka, u toku potraga
EPA/FBI / Ahmad Khan Rahami
Vlasti u New Yorku tragaju za 28-godišnjim Ahmadom Khanom Rahamijem, osumnjičenim za povezanost s bombaškim napadom u kvartu Chelsea, na Manhattanu, u kojem je povrijeđeno 29 ljudi, saopćio je Policijski odjel New Yorka. 

Njujorška policija je u ponedjeljak objavila na društvenoj mreži Twitter da vlasti tragaju za Rahamijem, naturaliziranim američkim državljanom, porijeklom iz Afganistana.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio izjavio je da je napadač vjerovatno naoružan i opasan. 

De Blasio je eksploziju u tom gradu okarakterizirao kao "planirani zločin", te izjavio da nije ustanovljena povezanost s međunarodnim terorizmom.

U bombaškom napadu na Manhattanu povrijeđeno je 29 ljudi. Nedaleko od toga pronađeno je još jedno eksplozivno sredstvo koje nije detoniralo.

Zvaničnici istražuju jesu li te dvije bombe povezane s napravom koja je eksplodirala tokom humanitarne trke u Seaside Parku u New Jerseyju istog dana.

Također, u blizini željezničke stanice u Elizabethu u New Jerseyu u nedjelju navečer pronađeno je pet eksplozivnih naprava. Gradonačelnik toga grada Christian Bollwage rekao je da je jedna od pet naprava pronađenih u ruksaku u blizini željezničke stanice u New Jerseyju eksplodirala dok ju je robot Jedinice za eksplozive pokušavao razmontirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije